注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

及时渔的空间

交益友,读好书.科技、人文、教育、艺术、、.来者都是客,请坐,喝茶。

 
 
 

日志

 
 
关于我

到互连网上交友,学习来了。 我出生在海边,爱大海,爱水。职业是教师,但永远做学生,童心未泯,以新奇和探索的眼光看世界。

网易考拉推荐

4月15日 全民国家安全教育日  

2017-04-16 18:05:08|  分类: 法制 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
4月15日 全民国家安全教育日 - 及时渔、及时语 - 及时渔的空间
 

设立全民国家安全日意义

?设立全民国家安全教育日意义深远。首先,有利于贯彻落实习近平总书记提出的“总体国家安全观”。2014年4月15日,习近平总书记在中央国家安全委员会第一次会议上首次明确提出了“总体国家安全观”,这是新时期中国共产党维护国家安全的根本方针政策。国家安全法规定:国家安全工作应当坚持总体国家安全观,以人民安全为宗旨,以政治安全为根本,以经济安全为基础,以军事、文化、社会安全为保障,以促进国际安全为依托,维护各领域国家安全,构建国家安全体系,走中国特色国家安全道路。公众广泛参与全民国家安全教育日,将获得弘扬总体国家安全观的良好效果。

其次,有利于提高政府和社会公众维护国家安全的法律意识。国家安全法以“总体国家安全观”作为指导思想,规定了一系列不同于传统国家安全观的国家安全制度,将国家安全的内涵扩展到政治、经济、文化和社会各领域,突出强调了维护国家安全不仅仅是专门机关的任务,而是所有国家机关、社会组织和公民的义务和职责。通过全民国家安全教育日的一系列活动,可以让政府和社会公众有效地了解国家安全法提出的各项要求,从而强化责任意识,提高大家维护国家安全的能力。

最后,有利于增强国家安全法普法宣传的效果。国家安全法设立全民国家安全教育日,是为了集中地向社会公众传播国家安全方面的知识,便于在短时间内起到良好的宣传效果,让更多的社会公众接触和了解到国家安全方面的法律知识,特别是懂得如何依法履行自身的维护国家安全方面的职责和义务。

 4月15日 全民国家安全教育日 - 及时渔、及时语 - 及时渔的空间
4月15日 全民国家安全教育日 - 及时渔、及时语 - 及时渔的空间

4月15日 全民国家安全教育日 - 及时渔、及时语 - 及时渔的空间

4月15日 全民国家安全教育日 - 及时渔、及时语 - 及时渔的空间
  

 
4月15日 全民国家安全教育日 - 及时渔、及时语 - 及时渔的空间
 
维护护生态安全

Chinese official stresses safeguarding ecological security

(Xinhua)    09:14, April 16, 2017
Chinese official stresses safeguarding ecological security
File photo

Chinese official has called for more to be done to ensure ecological security as the countryobserved National Security Education Day on Saturday.

China faces multiple challenges in this regard, including water loss, soil erosion and smog,noted an unnamed official with the National Development and Reform Commission.

China has 2.95 million square kilometers of land suffering from water losses and soilerosion, and 1.73 million square kilometers of desertificated land, according to the official.

To improve the environment, China needs to strengthen control and regulation over theuse of land and resources, and implement green industrial policies, the official stressed.

Related laws and regulations should be improved to hold local officials to account whenenvironment damage is incurred, the official said, calling for the building of mechanismfor paid use of natural resources.

China will also step up protection and restoration of the ecological system and address keyproblems such as water, air and soil pollution.

In addition, China will intensify monitoring of ecological security and actively engage in theglobal mechanism for improving the ecological environment, the official pledged.

China'environmental protection lags far behind its economic status, and decades ofbreakneck growth have left the country saddled with problems such as smog andcontaminated waterways and soil.

Earlier this year, China'central authorities issued guidelines on an ecological "red line"strategy that will make certain regions protected. The zones will be clearly defined by theend of 2020.

China passed the National Security Law on July 1 of 2015, declaring April 15 the day toraise awareness of national security among the public.

及时渔搜集资料并编辑 2017,04,15

  评论这张
 
阅读(3)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017